"YPRT - Youth Protection Roundtable" was a project of the Digital Opportunities Foundation in 2006 - 2009.
This page is no longer maintained. Okay

Other languages: Project abstract in Dutch language

De Youth Protection Roundtable is een project in het kader van het Safer Internet Action Plan van de Europese Commissie en loopt van november 2006 tot april 2009.

De missie van de Youth Protection Roundtable is het beschermen van kinderen tegen schadelijke beelden en informatie op internet door een inter-communicatief psychotechnische benadering. De gebruikers - in het geval van minderjarigen de verantwoordelijke volwassenen - moeten gesterkt worden in het nemen van eigen beslissingen over hoe om te gaan met schadelijke en ongewenste inhoud op het Internet.

Naast het bestrijden van onwettige content dat bij de bron aangepakt dient te worden, kunnen gebruikers zowel digitale als technische hulpmiddelen/ kennis nodig hebben. Deze kennis wordt beschikbaar gemaakt.
Het algehele doel van de Youth Protection Roundtable is het uitwisselen van gegevens en goede voorbeelden zodat landen van elkaars ervaringen kunnen leren op het gebied van technische en pedagogische maatregelen tegen ongewenste en schadelijke inhoud.

De leden van de Youth Protection Roundtable komen bijeen voor vijf bijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn slechts bij te wonen via uitnodiging. De documenten en de resultaten van de vergaderingen zullen op de website worden gepubliceerd.

Gedetailleerde informatie (in het Engels) over het werk van de Youth Protection Roundtable kunt u vinden in het menu aan de linkerkant.